Klik Klik Klik !!

Friday, 11 April 2014

House warming

Fuuhhh baru lega rasanya
sekarang dah officially sebulan tinggal di rumah sendiri
:) :) :)
Happy je rasa...
5 Mac 2014
i buat housewarming 

tak nak cerita panjang
Layankan gambar je ye!!!

Upacara sembahyang pada pkl 5pagi sebelum memasuki rumah

Devashritha yang mengantuk dengan mak saya




Upacara untuk menghormati cahaya matahari dan kami akan dimandikan dengan air sembahyang

Selepas bertukar baju baru kena duduk untuk pooja yang seterusnya

 Upacara dimulakan dengan "Homam" (klik je utk nak tahu lebih lanjut)

Diteruskan dengan memasak susu
sebagai masakan yang pertama untuk disajikan kepada tuhan.

Diteruskan dengan Mahalaxmi Pooja (Goddess of wealth)
Sila abaikan muka Deva yang monyok!!

Setelah selesai upacara acara mendapatkan restu drpd orang tua 
Yang ni maklong saya..

Lastly inilah gambar keluarga yang ada pada masa tu
Selepas habis ni memang sibuk dan letih melayan tetamu yang hadir
At last impian kami suami isteri sampai juga akhirnya

Rumah still tak siap set up lagi
hihihiihi
lepas habis baru saya tunjukkan gambar sepenuhnya ye

bye!!!







2 comments:

lieyalatif said...

tahniah mally..selamat menduduki rumah idaman sendiri...selamat deco2.....

Julia Johari said...

Mally....proud of u...dari entry ini i boleh belajar cara dan adat kaum india buat house warming...seronok yer sudah ada rumah impian...cantikkk rumahhh